bring them Back

bring them Back
T-btBack

Σάββατο 26 Μαΐου 2007

Περί αίματος

Με αφορμή τα περί ΝΑΤ :
Η Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της σε αίμα (εισάγει το 50% από Ελβετία) κι αυτό είναι γνωστό. Ιδίως τα πολυμεταγγιζόμενα άτομα αυτό το νιώθουν στο ...πετσί τους. Λίγοι οι σταθεροί εθελοντές αιμοδότες. Έλλειψη παιδείας, νοοτροπία. Σ’ αυτά να προσθέσουμε τις ...ιώσεις του χειμώνα και τις μετακινήσεις κατά τις καλοκαιρινές διακοπές.
Κι εδώ πάνω αρχίζει(;) το παράλογο του πράγματος.
1. Ενώ λοιπόν η Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει της ανάγκες της, εξάγουμε (ναι!!) αίμα στην Καμπούλ. Οι ανάγκες του Ελληνικού Κινητού Νοσοκομείου Εκστρατείας που βρίσκεται εκεί από πέρυσι τον Ιούνιο, καλύπτει τις ανάγκες του σε αίμα (ανά μήνα) και πλάσμα (ανά εξάμηνο) με αποστολές από την χώρα μας.
2. Ενώ συγκεντρώναμε χαλαρά 50.000 ασκούς πλάσματος που έδιναν το 30% της Λευκωματίνης (πανάκριβο παράγωγο αίματος) που χρειάζεται η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια εισάγουμε το 100%. Σημειωτέον ότι όχι μόνο το 30% αλλά και το 50% θα μπορούσαμε να αποφύγουμε από αυτή την …αιμορραγία συναλλάγματος.
Όχι άσχετο το ότι το «αίμα» είναι το τελευταίο κάστρο (μετά την πτώση αυτού των μεταμοσχεύσεων) που ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει ακόμα κατακτήσει και εξακολουθεί να προστατεύεται από το δημόσιο.
Ο Θεός να μας φυλάει!

Πηγή: περιοδικό "Θέματα Μ.Α." (τεύχος 49)

Δεν υπάρχουν σχόλια: