bring them Back

bring them Back
T-btBack

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Σαντορίνη (Απολογισμός)



Δεύτερη φορά στο νησί της Σάντα Ιρένε (Αγ.Ειρήνης).
Αυτή τη φορά:
_ Είδα :
Το ηλιοβασίλεμα με παρέα και επανειλημμένα, τις παραλίες Αμμούδι και Καμάρι, την Οία, το Ημεροβίγλι, το Φηροστεφάνι, κάποια χωριά της ενδοχώρας και τον Φάρο στο ακρωτήριο Μαύρο Βουνό.
Συνάντησα μπουλούκια από γιαπωνέζους και ανθρώπους από κάθε φυλή της Γης.
_ ΔΕΝ είδα :
Το ηφαίστειο από κοντά, ούτε να καπνίζει από μακριά. Δεν πήγα στη Θηρασιά ούτε στην Αρχαία Θήρα. Δεν πήγα στις "χρωματιστές" τους παραλίες, ούτε στην Περίσσα και Περίβολο. Αυτή την φορά δεν ασχολήθηκα με μουσεία και αρχαιότητες από επιλογή.
Δεν μπόρεσα να συναντήσω τον αγαπητό Δημήτρη στο Μεγαλοχώρι ούτε τους λοιπούς φίλους. Μας έλειψε η συναναστροφή μαζί τους.
_ Μου άρεσε (+) :
Η πισίνα, η ποικιλία και η ποιότητα στο φαγητό του ξενοδοχείου, το προσωπικό και η καθαριότητά του. Οι ντόπιοι μεζέδες και τα ποτά. Η θέα. Τα στενάκια. Το ηλιοβασίλεμα. Η ατμόσφαιρα. Οί πολλών ειδών επιλογές στο φαγητό. Τα "Χαλαράκια", η "Λάβα", η Mama Thira και η "Στάνη"
_ ΔΕΝ μου άρεσε (-) :
Η απαίτηση να πληρώνεις (όπως και στη Κρήτη) 7 ευρώ για δυο ξαπλώστρες και μια ομπρέλα στην παραλία χωρίς ποτό ή νερό. Οι πανάκριβες τιμές, η εκμετάλλευση και η προσπάθεια (από κάποιους) να μην κόβουν αποδείξεις.
_Έφαγα-Ήπια :
Θαλασσινά (φρέσκα και μη), ντόπια φάβα (που δεν με ενθουσίασε) και άλλα τοπικά προϊόντα, τσίπουρο κι εκείνο το υπέροχο λικέρ μαστίχας.

Σημειώσεις:
Χάρτες τους νησιού βρίσκεις δωρεάν σε κάθε σου βήμα.
Χρήσιμα τηλέφωνα είναι του:
_Κέντρου Υγείας 22860 22237
_Τελεφερίκ (Cable Car) 22860 22977
_Αστυνομίας 22860 22649
_ΚΤΕΛ 22860 25404
_Γραφ. Τουρισμού ΕΟΤ 22860 27199
κι ένα καλό site για μια πρώτη ιδέα και πληροφορίες είναι το:

http://www.touristorama.com/location.php?locationID=31

Δεν υπάρχουν σχόλια: