bring them Back

bring them Back
T-btBack

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Lenovo Τέλος















Τελικά οι μπλε οθόνες των Windows 8.1 αποδείχθηκαν μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ ότι φαινόταν στην αρχή.
Μετά από τόσες άκαρπες προσπάθειες επίλυσης σκέφτηκα να το πάω και σε άλλο τεχνικό. Το πήρανε στις 17/8. Στις 20/8 πήγα να δω αν υπάρχει κάποια εξέλιξη. «Μήπως το πρόβλημα άρχισε όταν έβαλες τα Windows 8.1;» με ρώτησαν. Δεν θυμόμουν. "Το μηχάνημά σου δεν τα σηκώνει. Δεν το έψαξε αυτός που σου τα εγκατέστησε; Πρέπει να γυρίσουμε προς τα πίσω, Windows 7 για παράδειγμα ή τα XP που προϋπήρχαν". Τους το άφησα να κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν.
Την επόμενη μέρα μου τηλεφώνησαν και τα νέα ήταν άσχημα. Το μηχάνημα δεν συνέρχεται. Αλλαγή σκληρού, νέες μνήμες PAM, format και ξανά format, δοκιμές με τέσσερα διαφορετικά λειτουργικά και … τίποτα. Ο μπλε εφιάλτης εκεί, να επιμένει.
Την Τρίτη (25/8) πήγα να το παραλάβω. «Είναι όπως ήταν» μου είπαν. Αλλά δεν ήταν. Το Outlook έκανε «Αποστολή» αλλά όχι «Λήψη» των mails. Κάποιες εφαρμογές δεν δούλευαν, οι περισσότερες ιστοσελίδες (in.gr, taxis, τράπεζες κλπ, κλπ) δεν άνοιγαν, το antivirus που μου βάλανε δεν ανανεωνόταν και έβγαζε προειδοποιητικά μηνύματα λήξης και άλλα πολλά. Παιδεύτηκα μέχρι αργά το βράδυ.
Έψαξα να δω τι λήψεις είχαν γίνει, τι είχε αλλάξει. Ξήλωσα αυτά που είχαν προστεθεί, το Kaspersky και το Malwarebytes Anti-Malware και ξαναέβαλα το AVG. Έτρεξα και το δοκιμαστικό AVG PC TuneUp 2015 και, ω του θαύματος, τα πάντα άρχισαν να λειτουργούν και πάλι. Ούτε οι «μπλε οθόνες» δεν εμφανίστηκαν. Μέχρι σήμερα. Μέχρι τώρα, πριν από λίγο. Στις 9:05’μμ ο μπλε εφιάλτης ξαναχτύπησε.
Ε, δεν γίνεται δουλειά έτσι. Lenovo τέλος.
Ένα νέο Laptop είναι αναγκαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: