Χτες, λόγω της ημέρας, μια “έξοδος” ήταν επιβεβλημένη. Διαλέξαμε λοιπόν, κάτι προσιτό και πολλά υποσχόμενο από την άποψη της “κουζίνας” του. Η επιλογή μας, το “Πρώτο Κατσίκι”, “πουλά” τοποθεσία και σούβλα. Και πράγματι είναι ωραίο μέρος. Δίπλα στη θάλασσα, στην Ανατολική έξοδο της Καβάλας. Ταβέρνα με σούβλες και κρέατα της ώρας και όχι μόνον. Θα ήταν υπέροχο, ΑΝ είχε και τις σούβλες που διαφημίζει. Σούβλα "μόνο ΣαββατοΚύριακο" μας είπε ο σερβιτόρος. Είχε όμως του φούρνου Κότσι Χοιρινό, Κατσικάκι και Κοκκοράκι. Διαλέξαμε τα δυο τελευταία. Το κατσικάκι πολύ καλό, το κοκκοράκι με έντονα αλοιωμένη την γεύση του από την κανέλα. Ωραία σάλτσα, και τηγανητές πατάτες (όχι προτηγανισμένες). Δοκιμάσαμε επίσης τα Πλευρώτους στη σχάρα που μας αρέσουν. Τα σερβίρουν με μια σως μαγιονέζας που δεν προσθέτει στη γεύση. Μάλλον αποτυχία θα χαρακτήριζα τον συνδυασμό. Όλα αυτά με αναψυκτικό, μπύρα, μαρουλοσαλάτα και φρέσκο ψωμί πλησίασαν τα 30 ευρώ. Πολύ καλή τιμή.
Ευχαριστηθήκαμε
το φαγητό μας, την ηρεμία της
περιοχής, την ηλιόλουστη μέρα και τον
γαληνεμένο ορίζοντα εκεί, μπροστά στην
ερημική πια αμμουδιά. Λίγο πιο ζεστός
να ήταν ο καιρός και δεν θα μας έκανε
όρεξη να φύγουμε.
"Πρώτο Κατσίκι":
Γεύση 4 – ποιότητα 4 – ποσότητα 5 – περιβάλλον 5 – εξυπηρέτηση 5 – τιμή/απόδοση 5
Σύνολο: 28 - Μ.Ο: 4,66
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου