bring them Back

bring them Back
T-btBack

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Οδηγός του Πολίτη με Αναπηρία.

Φέτος τον Μάρτιο, το Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α) εξέδωσε τον «Οδηγό του Πολίτη με Αναπηρία», ένα ογκώδες βιβλίο 430 σελίδων στο οποίο "περιλαμβάνεται χρήσιμο ενημερωτικό υλικό για όλες τις παροχές της Πολιτείας στα άτομα με αναπηρίες και στις οικογένειές τους". Το βιβλίο αυτό κυκλοφόρησε τον Απρίλιο κι ενημερωθήκαμε γι’ αυτό από τα τηλεοπτικά κανάλια και τις ειδήσεις. Διανέμεται δωρεάν.
Πως λοιπόν κάποιος μπορεί να προμηθευτεί έναν τέτοιο Οδηγό;
Κανείς δεν ήξερε!!
Στις 24/4 απευθύνομαι στο κατ’ εξοχήν, όπως διαφημίζεται, portal για την Αναπηρία, το disabled.gr (ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ). Οι απαντήσεις τους είναι: "Λυπούμαστε όμως δεν γνωρίζουμε. Όπως και ο ίδιος αναφέρατε το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ έχει την τεχνογνωσία να υποστηρίξει μόνο ανθρώπους με κακώσεις νωτιαίου μυελού" και: "Από όσο γνωρίζω έχει εξαντληθεί. Δεν νομίζω να υπάρχουν διαθέσιμα αντίτυπα".
Απογοητεύομαι. Αλλά επανέρχομαι και αποφασίζω να ρωτήσω αλλού. Στέλνω λοιπόν το ερώτημα στις 28/6, στον «Αντιαναιμικό Σύλλογο Ιωαννίνων», συμπληρώνοντας κατάλληλα την φόρμα επικοινωνίας απ’ την ιστοσελίδα τους. Τίποτα.
Δυο μέρες μετά, στις 28/8 απευθύνομαι και στην ΕΣΑμεΑ (esaea.gr). Από ‘δω είναι που παίρνω την απάντηση που ήθελα: "… Ο Οδηγός του Πολίτη με αναπηρία διανέμεται δωρεάν από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τηλ. επικοινωνίας: 210-3393000, ηλεκτρονική δ/νση: www.gspa.gr, e-mail: ggdo@ypesdda.gov.gr. Με εκτίμηση, …"
Επί τέλους, λίγο φως.
Την ίδια μέρα στέλνω e-mail στην ypesdda@gspa.gr (με κοινοποίηση στην ggdo@ypesdda.gov.gr) γιατί η φόρμα επικοινωνίας τους στον ιστότοπο του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α., μου ‘βγαζε μήνυμα λάθους. Αναμονή (πάλι). Και ξαφνικά αντί άλλης απάντησης, μετά από 20 περίπου μέρες, παίρνω στο σπίτι τον Οδηγό.
Αυτό κι αν ήταν έκπληξη!
Κάτι δουλεύει τελικά στα μέρη μας!!

Σήμερα συμπληρώνεται ένας μήνας από τότε που τον πήρα στα χέρια μου. Και δυστυχώς πρέπει να πω ότι περίμενα …κάτι άλλο.
Δεν θα αναφερθώ όμως εκτενέστερα θέλοντας να είμαι …επιεικής. Κυρίως γιατί αυτός ο Οδηγός είναι μια προσπάθεια που γίνεται για πρώτη (απ’ ό,τι ξέρω) φορά.

Update (21 Οκτωβρίου):
Ο "Οδηγός" ανέβηκε τελικά στο disabled.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: