bring them Back

bring them Back
T-btBack

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Οικονομικά παιχνίδια

Νέα εμπλοκή παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα στον διαγωνισμό-«μαμούθ» ύψους 208 εκατ. ευρώ, που αφορά τον μοριακό έλεγχο των 700.000 μονάδων αίματος που συλλέγονται στα νοσοκομείαΑυτό επισημαίνει σε άρθρο του ο «Κόσμος του Επενδυτή» στο τελευταίο φύλλο του με τον εύλογο τίτλο:
«Οικονομικά παιχνίδια με τις ανθρώπινες ζωές»
Ο διαγωνισμός κόλλησε αυτή την φορά (και δεν είναι η πρώτη) εξαιτίας του δικαστικού πολέμου που έχουν μεταξύ τους οι ενδιαφερόμενες εταιρείες, Safeblood και Roche για το ποια θα πέσει μέσα στη μαρμίτα. Λόγω ασφαλιστικών μέτρων δεν ανοίχτηκαν οι οικονομικές προσφορές τους, πράγμα που είχε προγραμματιστεί να γίνει την περασμένη Πέμπτη. Αυτό είναι να γίνει σήμερα, τελικά. Αν βέβαια δεν υπάρξει άλλη εμπλοκή.
Το θέμα είναι ότι αυτή η υπόθεση αν και ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2006, σήμερα, μετά από 2 ολόκληρα χρόνια, το 1/3 των μονάδων αίματος εξακολουθεί να μην ελέγχεται. Ακόμα και σήμερα (και για πόσο ακόμα άραγε;) χιλιάδες ασθενείς κινδυνεύουν να μολυνθούν από σοβαρότατες μολύνσεις (AIDS, Ηπατίτιδες).
Αλλά βέβαια εδώ δεν είναι Γαλλία όπου ένα αντίστοιχο «σκάνδαλο αίματος» (κατά την δεκαετία του’80) οδήγησε τους πολιτικούς υπεύθυνους στη φυλακή!!
Και με τόσο χρήμα στη μέση …

Σημ:
Μονάδα αίματος= Μικρός ασκός (παλιά ήτανε γυάλινη φιάλη) που περιέχει περίπου 300 γρ.
Πηγή:
_«Κόσμος του Επενδυτή» (φύλλο 278)
_ Περιοδικό «Θέματα Μ.Α. (τεύχος 52)

Δεν υπάρχουν σχόλια: