bring them Back

bring them Back
T-btBack

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Παροχές Ασθενείας

Πες ότι χρειάζεται να επισκεφτείς "εξωτερικό" γιατρό ο οποίος αφού σε εξετάζει συνταγογραφεί κάποια φάρμακα συμφώνα με την διάγνωση του. Αγοράζεις λοιπόν τα φάρμακα και αποφασίζεις να καταθέσεις αίτηση στο ταμείο σου για να σου αποδοθεί το ποσό που προβλέπει ο νόμος για την δαπάνη σου.
Ερώτηση: Σε πόσες "ουρές" θα περιμένεις;
Απάντηση: Ας τις μετρήσουμε
_ Πρώτα στον αρμόδιο υπάλληλο ο οποίος ελέγχει τα δικαιολογητικά, συμπληρώνει την αίτηση και της δίνει αριθμό πρωτοκόλλου. Θα μας πει και πότε θα πρέπει να ξαναπάμε για να την έχει έτοιμη(;).
Η "ουρά" του φτάνει μέχρι την διπλανή αίθουσα.
_ Την (όποια) άλλη μέρα πάλι στον ίδιο υπάλληλο. Με την ίδια σε μήκος "ουρά".
Θα κάνει κάποιες σημειώσεις (μπροστά μας) και θα μας την δώσει έτοιμη(!) για να την πάμε εμείς (!) στον ελεγκτή γιατρό.
_ Οι ελεγκτές είναι 3 αλλά οι 2 λείπουν και όλοι οι ασφαλισμένοι συνωστίζονται μπροστά στον ηρωικό που έχει μείνει στη θέση του. Σιγά-σιγά θα μας εξυπηρετήσει όλους. Γιατί βιάζομαι;
_ Με το χαρτί στο χέρι και την κόκκινη έγκριση πρέπει τώρα να ανεβούμε πάνω στα γραφεία της δ/σης, στο τμήμα Παροχών Ασθενείας. Παίρνουμε ένα νούμερο από το αυτόματο μηχάνημα και περιμένουμε. Σ' αυτή την "ουρά" έχουμε την πολυτέλεια να μπορούμε να καθόμαστε (σε πολυθρόνα μάλιστα) μέχρι να 'ρθει η σειρά μας.
_ Όταν το νούμερό μας αναβοσβήνει στην οθόνη, πλησιάζουμε την συγκεκριμένη υπάλληλο στο γκισέ η οποία θα πάρει να χαρτιά μας για να κάνει ακόμα ένα έλεγχο, να υπολογίσει το ποσό επιστροφής και να εκδώσει το διπλότυπο πληρωμής.
Ξανακαθόμαστε μέχρι να μας φωνάξει.
_ Όταν μας καλεί, παίρνουμε το διπλότυπο και πάμε ταμείο. Τελευταία "ουρά".
Η δεύτερη κράτησε πάνω από μία ώρα. Με τις άλλες έχασα τον λογαριασμό.
Σύνολο: εξ (6).

Δεν υπάρχουν σχόλια: