bring them Back

bring them Back
T-btBack

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Συνέδριο Θεσ/νίκης










Αυτό το διήμερο, 26 με 27 Σεπτεμβρίου, διοργανώθηκε στη Θεσ/νίκη, εκδήλωση για την «Θαλασσαιμία»*, από τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία. Το συνέδριο, με τίτλο «Θαλασσαιμία 2014 - Πανελλήνια Συνάντηση», πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace» και από την δική μου οπτική, είχε επιτυχία. Και σε επίπεδο οργάνωσης και εκτέλεσης και σε επίπεδο ενημέρωσης. Από την πρόληψη, έως και την (μελλοντική και πολυπόθητη) γονιδιακή θεραπεία. Σε πρακτικά θέματα (αντιμετώπιση καταστάσεων, οικονομικά προβλήματα, συλλογικές διεκδικήσεις) και ψυχολογικά και, βεβαίως-βεβαίως, αμιγώς ιατρικά.
Δεν συνηθίζω να παρευρίσκομαι σε τέτοια συνέδρια αλλά η δωρεάν διαμονή για 2 νύχτες σε ένα ξενοδοχείο σαν το Grand Hotel Palace ήταν ένα πολύ πολύ δυνατό δέλεαρ.
Τώρα θέλω λίγο χρόνο να επεξεργαστώ αυτά που άκουσα, που είδα, που ένοιωσα. Τις νέες απορίες που μου δημιουργήθηκαν. Να συζητήσω κάποια πράγματα. Να τα διερευνήσω. Μου φάνηκε τόσο … συμπυκνωμένο. Ίσως επειδή είμαι αμάθητος.


___

* Θαλασσαιμία = Μεσογειακή Αναιμία = Νόσος του Cooley

Δεν υπάρχουν σχόλια: