Bring Them Back : ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ

I Support the Bring Them Back Campaign

Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

Σκοτσέζικα Αυγά





















Πάντα μου άρεσαν τα αυγά1. Και «μελάτα», και σφιχτά (αλά Ραψάνη), και ωμά (χτυπητά με ζάχαρη), και σαν αυγόφετες, και τηγανητά σαν αυγά «μάτια» ή ομελέτα «σκραμπλ» ή στραπατσάδα2, και, και, και. Ειδικά η απλή ομελέτα με τηγανητές πατάτες ήταν, απ’ ό,τι μου έχουν πει, το πρώτο φαγητό που έφαγα ποτέ ευχάριστα και με την θέληση μου. Μου αρέσει πολύ, ακόμα και τώρα. Επίσης ως γνωστόν είμαι …κρεατοφάγος.
Να λοιπόν μια συνταγή που ανακάλυψα τελευταία για ένα πιάτο που συνδυάζει αυγά και κρέας: τα «Σκοτσέζικα Αυγά»3
Τα υλικά είναι αυτά:
- 7 μεγάλα αυγά
- ½ κιλό χοιρινό κιμά από λουκάνικο
- 2 πρέζες γούστερ σος (εγγλέζικη σάλτσα)
- ½ κουταλάκι (του γλυκού) φρεσκοτριμμένο (;) μαύρο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- Ελαιόλαδο για το τηγάνι4
- Μαγιονέζα για γαρνίρισμα,
και γίνεται ως εξής: 
- Βράζουμε τα 6 αυγά λιγότερο από το συνηθισμένο κατά 2 λεπτά. Δεν θέλουμε να γίνουν σφιχτά. Τα παγώνουμε σε κρύο νερό, τα ξεφλουδίζουμε και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά την σάλτσα και το πιπέρι. Χωρίζουμε το μείγμα σε 6 μέρη και πλάθουμε προσεκτικά κάθε ένα μέρος γύρω από κάθε αυγό. Κάθε αυγό πρέπει να καλυφθεί εντελώς.
- Χτυπάμε το έβδομο αυγό. Βουτάμε κάθε ένα από τα άλλα (που έχουμε καλύψει με τον κιμά) πρώτα εδώ και μετά στην τριμμένη φρυγανιά.
- Σε κατσαρόλα4 ζεσταίνουμε λάδι αρκετό για να βυθίζονται τα αυγά μας μέχρι την μέση. Τα τηγανίζουμε σε 2 δόσεις (ανά 3) μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
- Σερβίρονται ζεστά με μαγιονέζα.

___

1 αυγά (όχι αβγά)
2 που λέγεται και Κοσκοσέλα (στις Κυκλάδες κυρίως) ή Καγιανάς
3 ένα κλασικό βρετανικό πιάτο, που λέγεται ότι εφευρέθηκε στο Λονδίνο το 1738 ή (όπως ισχυρίζονται άλλοι) ότι προέρχεται από το μογγολικό «nargisi kofta» (νάρκισσοι κεφτέδες). Κλίνω μάλλον υπέρ της 2ης εκδοχής γιατί δεν έχω και σε μεγάλη υπόληψη την αγγλική κουζίνα.
4 αν θέλουμε να αποφύγουμε το τηγάνι, μπορούμε να τα ψήσουμε σε προθερμασμένο στους 190ο C φούρνο, για 20 με 25 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: