bring them Back

bring them Back
T-btBack

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Μακεδονία





Αυτά είναι ... Ιστορία.
Και παραθέτονται εδώ, λόγω της ημέρας, έτσι,
χωρίς σχόλια:


~600 π.Χ.
Ο προφήτης Δανιήλ, μιλώντας σε γλώσσα συμβολική, διηγείται¹, μια όραση που είδε, σύμφωνα με την οποία συμβολικά «ζώα» εικόνιζαν τις επερχόμενες κοσμοκρατορίες που θα επηρέαζαν τον τότε γνωστό κόσμο.
Ο ίδιος σημειώνει πώς, αργότερα, ο άγγελος Γαβριήλ του εξήγησε την όραση λέγοντας του ότι: «₂₀ Ο κριός, τον οποίον είδες, ο έχων τα δύο κέρατα, είναι οι βασιλείς της Μηδίας και της Περσίας. ₂₁ Και ο τριχωτός τράγος είναι ο βασιλεύς της Ελλάδος· και το κέρας το μέγα, το μεταξύ των οφθαλμών αυτού, αυτός είναι ο πρώτος βασιλεύς. ₂₂ Το δε ότι συνετρίβη και ανέβησαν τέσσαρα αντ’ αυτού, δηλοί ότι τέσσαρα βασίλεια θέλουσιν εγερθή εκ του έθνους τούτου· πλην ουχί κατά την δύναμιν αυτού».

323 π.Χ. (Ιούνιος)
_Ο Μέγας Αλέξανδρος που γεννήθηκε στην Αρχαία Πέλλα τον Ιούλιο του 356 π.Χ. πεθαίνει στην Βαβυλώνα (σημερινό Ιράκ).
_Η προφητεία του Δανιήλ εκπληρώνεται με καταπληκτική ακρίβεια αφού και η αυτοκρατορία των Μηδο-Περσών εμφανίζεται και η Ελληνική εκστρατεία υπό τον Μέγα Αλέξανδρο, που δημιούργησε το μεγάλο ελληνικό κράτος. Αυτό που στη συνέχεια κατακερματίστηκε σε ένδεκα (αρχικά) επικράτειες και σύντομα, ύστερα από αλλεπάλληλες διαμάχες, συγκρούσεις και συμμαχίες μεταξύ τους, σχημάτισε τα τέσσερα ελληνικά κράτη της Αιγύπτου, της Μακεδονίας, της Συρίας και της Περγάμου.

~600 μ.Χ.
Εμφανίζονται οι Σλάβοι (με το όνομα Άντες ή Σκλαβηνίες) στην ευρύτερη περιοχή. Περίπου 1.000 χρόνια μετά από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Καταγράφονται για πρώτη φορά σε βυζαντινά έγγραφα από ιστοριογράφους της περιόδου του Ιουστινιανού του Α΄ (527-565) σαν εισβολείς στην περιοχή των Καρπαθίων, του Κάτω Δούναβη και του Εύξεινου Πόντου.

~1950 μ.Χ.
Αρχές της δεκαετίας του 1950 ο Στρατάρχης Γιόσιπ Μπροζ Τίτο (1892 - 1980), αμέσως μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, δημιουργεί μέσα στην τότε Ομοσπονδιακή Λαϊκή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας ένα ομόσπονδο «κρατίδιο» στην ευρύτερη περιοχή του Άνω Αξιού με πρωτεύουσα τα Σκόπια, το οποίο ονομάζει «Μακεδονία».
Οι νέες γενιές των Σκοπιανών αρχίζουν να διδάσκονται πως «είναι γνήσιοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου»².
Βρισκόμαστε περίπου 2250 χρόνια μετά τον θάνατο του Μ. Αλεξάνδρου και 1350 περίπου χρόνια μετά την εμφάνισή τους στην περιοχή.

1991 μ.Χ.
Η Ομοσπονδιακή Λαϊκή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας διαλύεται και χωρίζεται σε 6 διαφορετικά, ανεξάρτητα κράτη. Μεταξύ των «ανεξάρτητων» κρατών της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ξεπηδά κι εκείνο της περιοχής του Άνω Αξιού με πρωτεύουσα τα Σκόπια, το οποίο αυτό-προσδιορίζεται σαν «Δημοκρατία της Μακεδονίας»³

__________
¹ Η προφητική όραση είναι γραμμένη στο κεφάλαιο η' του βιβλίου του. Πρόκειται για το βιβλίο “Δανιήλ” της Αγ. Γραφής (Παλαιά Διαθήκη).
² Ακόμη και στην μετάφραση της Αγίας Γραφής στη γλώσσα των Σκοπίων πάλι ο Αλέξανδρος ονομάζεται "Βασιλεύς [τσάρος] της Ελλάδας". Σημειώνεται ότι η Αγία Γραφή δεν μεταφράστηκε σ' αυτή τη "γλώσσα" παρά μόλις πριν μερικές δεκαετίες δεδομένου ότι αυτή είναι μόνο μια τεχνητή "γλώσσα" που δεν υπήρχε παλαιότερα (βλ. και tyxikos.gr).
³ Κατέχει μόλις το 37% της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας. Η Ελλάδα κατέχει το 51% μαζί με σχεδόν ολόκληρη την Αρχαία Μακεδονία, η Βουλγαρία το 11% και η Αλβανία το 1% περίπου. Σ' αυτό το κρατίδιο ζουν Σέρβοι, Σλάβοι, Αλβανοί, Ρομά, Τούρκοι, Έλληνες κ.ά. Συνολικά γύρω στα 2.000.000

Δεν υπάρχουν σχόλια: