bring them Back

bring them Back
T-btBack

Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Και ο Μοριακός Έλεγχος;

Σήμερα, άνευ απροόπτου, είναι να συνεδριάσει και πάλι η Διακομματική Επιτροπή, που σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας έκανε ομόφωνα δεκτές στις 23/5/2008 τις νέες προσφορές των εταιρειών που μετέχουν στο διαγωνισμό. Αυτές οι προσφορές ήταν μειωμένες μέχρι και 31,54% (!!) από τον αρχικό προϋπολογισμό (που αντιστοιχεί σε 65.688.198 ευρώ για τα επόμενα πέντε χρόνια).
Στη σημερινή συνεδρίαση έχουν κληθεί και οι εταιρείες για διαπραγματεύσεις, με στόχο (ακόμα;) χαμηλότερες τιμές.
Το γεγονός αυτό δείχνει (σύμφωνα με άρθρο του Ριζοσπάστη που δημοσιεύτηκε στις 24/5) «το μέγεθος της κερδοσκοπίας αφ' ενός και αφ' ετέρου ότι όσο καθυστερεί η περαίωση του διαγωνισμού θα ακριβοπληρώνουν τα νοσοκομεία στις εταιρείες».
Για μένα δείχνει (κυρίως) πόσο υπολογίζουν στις μέρες μας την ανθρώπινη ζωή.
Τρία (3) χρόνια κοντεύουν από τον Αύγουστο του 2005 και το πρόβλημα με τον Μοριακό Έλεγχο του αίματος (NAT) δεν έχει λυθεί. Τρία χρόνια μετά κάποιοι εξακολουθούν να παίζουν ρώσικη ρουλέτα με την υγεία όσων μεταγγίζονται!!

Update (1 Ιουνίου):
Όπως το φοβόμουν, το θρίλερ συνεχίζεται.
Στην συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής δεν προσήλθε η μία απ' τις δύο εταιρείες, υποστηρίζοντας ότι η πρόσκληση της Διακομματικής ήταν ασαφής. Η ίδια εταιρεία προέβη και σε άλλες ενέργειες, όπως ενστάσεις και δικαστικές προσφυγές.
Η Διακομματική Επιτροπή θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη (3.6.2008), για να δεχτεί τις τελικές προσφορές για την τιμή.
Η κατακύρωση του διαγωνισμού και η υπογραφή της σχετικής σύμβασης θα γίνει, μετά την τελική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα η μία εταιρεία εναντίον της άλλης.
Όσο δεν υπάρχει αποτέλεσμα, οι συγκεκριμένες εταιρείες θα συνεχίσουν να χρεώνουν 60 η μία και 40 ευρώ η άλλη για κάθε ελεγχόμενη μονάδα αίματος.

Σημ:
Μονάδα αίματος= Μικρός ασκός (παλιά ήτανε γυάλινη φιάλη) που περιέχει περίπου 300 γρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: