bring them Back

bring them Back
T-btBack

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Internet “On The Go”

Μια και το να πηγαίνω Θάσο έχει γίνει πια ρουτίνα και αφού δεν μπορώ πλέον χωρίς internet για μεγάλα χρονικά διαστήματα, έψαχνα, καιρό τώρα, τον «καλύτερο» τρόπο για να ‘χω την σύνδεση που ήθελα.
Κατέληξα στο “On The Go”. Το οικονομικό πρόγραμμα των 5GB υποσχόταν απεριόριστη χρήση μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου και την δυνατότητα για μετάβαση σε φθηνότερο αμέσως μετά. Φαινόταν ιδανικό για μένα και το (α)φορητο παμπάλαιο laptop του γαμπρού μου που χρησιμοποιώ στο νησί και που ήταν μόνιμα συνδεμένο σε μια γωνιά του πατρικού του.
Σκέφτηκα ότι έτσι από την μια δεν επιβαρύνω κανέναν και από την άλλη μπορώ να εκμεταλλευτώ την προσφορά για τους καλοκαιρινούς μήνες αφού αυτοί με ενδιαφέρουν περισσότερο.
Δεν σκέφτηκα ότι σε ‘κείνη την περιοχή που μένουμε δεν είναι εφικτή η 3G σύνδεση. Κάποιες φορές δεν υπάρχει καν σήμα.
Μα κι όταν παρ’ όλα αυτά επιτυγχανόταν σύνδεση (2G πάντα) οι σελίδες του Explorer συνήθως …δεν «άνοιγαν». Ένα μήνυμα εμφανιζόταν ζητώντας κάποιον μυστηριώδη κωδικό.
Στον ΓΕΡΜΑΝΟ δεν ξέρανε τίποτα γι’ αυτό. Κάτι μου είπανε για αναβαθμίσεις αλλά αποδείχθηκε άσχετο.
Τεσπα. Το καλοκαίρι πέρασε κι ο χρόνος της προσφοράς το ίδιο. Σήμερα λοιπόν ζήτησα την μετατροπή. Ίσως για του χρόνου βρεθεί κάτι καλύτερο.

Update (14 Οκτωβρίου):
Τελικά το πρόβλημα με τον "μυστηριώδη κωδικό" ήταν παιδαριώδες. Όπως και η λύση του. Στη πραγματικότητα επρόκειτο για μια δικλείδα ασφαλείας του λειτουργικού για την προστασία …των ανηλίκων. Τζάμπα έχασα το καλοκαίρι!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: