bring them Back

bring them Back
T-btBack

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Παλλάδιο













Αν και είχα τις αντιρρήσεις μου για την μέρα, άλλοι παράγοντας υπαγόρευσαν το να γίνει η «έξοδός» μας σήμερα. Ως γνωστόν όμως, τέτοια μέρα το να βρεις ταβερνούλα για να φας είναι άθλος. Το 90%, απ’ ότι αποδείχθηκε, των Ελλήνων είχε την ίδια ιδέα με μας (Κρίση; Ποια κρίση;).
Τα πάντα ήταν γεμάτα. Οι πρώτες μας επιλογές, όπως φάνηκε, υπήρξαν πρώτες επιλογές και για άλλους. Όχι μόνο δεν υπήρχαν τραπέζια και καρέκλες αλλά, αντιθέτως, υπήρχαν όρθιοι σε αναμονή και «ουρές» πεινασμένων. Με αυτά και με κείνα, και αφού εξαντλήσαμε τις ανατολικές περιοχές, περάσαμε από το κέντρο της πόλης με τις αισθήσεις σε εγρήγορση. Εκεί κάποιος πρότεινε το «Παλλάδιο». Σταματήσαμε, ρίξαμε μια ματιά και σε γειτονικά στέκια αλλά καταλήξαμε εκεί. Το Παλλάδιο έχει μακριά ιστορία στην Καβάλα. Στη σύγχρονή του μορφή δεν το είχα … ελέγξει. Αν και είχα ακούσει πολλά και καλά.
Να, λοιπόν η ευκαιρία. Ο καιρός ήταν «μαλακός» και μπορέσαμε να κάτσουμε έξω. Η εξυπηρέτηση ήταν γρήγορη, παρόλη την πίεση της μέρας, και η ποικιλία μεγάλη. «Απ’ όλο τον κατάλογο μόνο μυδοπίλαφο δεν έχω» μας είπε η κοπέλα που ήρθε για την παραγγελία. Δεν μας ενόχλησε καθόλου. Πήραμε υπέροχα ρολάκια παστουρμά, καλαμαράκια μαλακά κι αφράτα, μπακαλιάρο με σκορδαλιά και άλλον χωρίς σκορδαλιά, ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης, κεφτεδάκια τηγανιού, ταραμά και ψητή μελιτζάνα. Τα παραπάνω συνοδεύτηκαν με άσπρο ημίγλυκο και μπύρες. Αν εξαιρέσουμε τις μερίδες μπακαλιάρου που ήταν κανονικές, τα λοιπά πιάτα ξεχείλιζαν. Ωραίες γεύσεις, ωραία αρώματα, όμορφη εικόνα (μόνη παραφωνία η ψητή μελιτζάνα, που ήταν εντελώς, μα εντελώς άνοστη). Οι τιμές ικανοποιητικές. Τα πιο πάνω κάνανε ένα λογαριασμό γύρω στα 60 ευρώ για την παρέα μας.
Γενικώς περάσαμε πάρα πολύ καλά κι ευχάριστα. Αν και πήγαμε «αναγκαστικά», είναι ένα μέρος που θα το συστήναμε ενθέρμως. Φαντάζομαι ότι το Καλοκαίρι και κάτω από τα φουντωμένα πια δέντρα του αίθριου τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο όμορφα, ακόμα πιο ευχάριστα. Θα πρότεινα στους υπευθύνους να συνεχίσουν με το ίδιο μεράκι, την ίδια επιτυχημένη και πλούσια κουζίνα (και κάποια στιγμή να αλλάξουν αυτές τις άβολες καρέκλες καφενείου).



 Αξιολόγηση:
"Παλλάδιο":
Γεύση 5 – ποιότητα 4 – ποσότητα 5 – περιβάλλον 5 – εξυπηρέτηση 5 – τιμή/απόδοση 4
Σύνολο: 28 - Μ.Ο: 4,66

Δεν υπάρχουν σχόλια: