bring them Back

bring them Back
T-btBack

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

Βακτηρίδια αιώνων

Απ’ ό,τι διάβασα πρόσφατα σε ένθετο, η δαρβινική Θεωρία δέχτηκε ακόμα ένα χτύπημα. Συνέβη με την ανακάλυψη «ζώντων» βακτηριδίων για τα οποία υπολογίζεται ότι είναι 500.000 χρονών. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού της Αμερικανικής Ακαδημίας Επιστημών μια (διεθνή) ομάδα υπό τον δρ. Έσκε Γουίλερσλεβ (Πανεπ. Κοπεγχάγης) εντόπισε τα αρχαία βακτηρίδια με το ζωντανό γενετικό υλικό σε από αιώνες παγωμένα στρώματα εδάφους, σε περιοχές του Β.Δ. Καναδά και της Β.Α. Σιβηρίας.
Πέρα από τα συμπεράσματα που περιμένουν να εξάξουν από την μελέτη τους σχετικά με τον τρόπο γήρανσης των κυττάρων, τον τρόπο επιβίωσης σε συνθήκες ψύχους κλπ, οι ειδικοί θα πρέπει να απαντήσουν και σ’ ένα μεγάλο ερώτημα που τίθεται, το αν τελικώς η εξέλιξη είναι κυκλική με τρόπο ώστε «να δαγκώνει την ουρά της», αν και όταν το αρχαίο DNA συναντήσει το νέο και αναμιχθεί μαζί του.
Ερώτημα που μου θυμίζει ένα αντίστοιχο για το σύμπαν.
Σύμφωνα με ό,τι έμαθα σχετικά έχει αποδειχθεί πλέον ότι (το σύμπαν) δεν διαστέλλεται και συστέλλεται περιοδικά αλλά διαστέλλεται εξ αρχής και άρα υπάρχει χρονικό σημείο μηδέν και δημιουργία.

3 σχόλια:

Doc είπε...

Εδώ το αυθεντικό κείμενο από το Πανεπιστήμιο της Κοπενχάγης (Κοπεγχάγης;)

Εγώ πάντως δεν έχω καταλάβει ακόμα την εμπλοκή με τη Δαρβινική θεωρία της εξέλιξης των ειδών...

Doc είπε...

Για την την ακρίβεια, αυτό είναι το σωστό.

Τιμολέων είπε...

Ευχαριστώ για τα Links με το αυθεντικό κείμενο.
Το άρθρο που διάβασα εγώ σε έντυπο, ήταν (μάλλον) μεταφορά στα Ελληνικά της σχετικής είδησης