bring them Back

bring them Back
T-btBack

Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Μύθοι

Για λίγα πράγματα στη ζωή ισχύει το απόλυτο. Για αυτά τα λίγα, τα ελάχιστα, υπάρχουν μόνο δύο, εκ διαμέτρου αντίθετες, απόψεις. Άσπρο ή μαύρο.
Για όλα τα άλλα, επιβιώνει σθεναρά ανάμεσα στα άκρα, μια πληθώρα διαβαθμίσεων του γκρι.
Και είναι θέμα προσωπικής οπτικής (και χαρακτήρα) να προσδιορίσεις την θέση της άποψής σου μέσα εκεί.
Η Οικολογία δεν ξεφεύγει από αυτό το …αξίωμα.
Στην πρόταση για αντικατάσταση των λαμπτήρων πυρακτώσεως με οικολογικούς (λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας), κάποιοι μιλούν για κινδύνους από τον υδράργυρο που περιέχουν. Σε όσους διατείνονται ότι ο λιθάνθρακας είναι «κακός» κάποιοι ανταπαντούν ότι είναι «καλύτερος» από τον λιγνίτη (και όχι μόνον). Σε όσους προτείνουν βιοκαύσιμα, ο αντίλογος είναι πως αυτά προκαλούν έμμεσα μεγαλύτερη μόλυνση και συμβάλλουν στην άνοδο της τιμής των σιτηρών και άρα στην πείνα ανά τον κόσμο. Αν προτιμώ ψάρια ιχθυοτροφείου με την λογική ότι έτσι διατηρούνται τα αποθέματα των θαλασσών πρέπει να ξέρω ότι για κάθε κιλό τέτοιου ψαριού αλιεύονται πέντε κιλά «άχρηστων» (με την έννοια μη αξιοποιήσιμων στην λιανική) ψαριών που μετατρέπονται σε ιχθυάλευρα.
(κλπ. κλπ.)
Από αυτό το σημείο όμως μέχρι το να ισχυριστεί κάποιος (και μάλιστα ο δ/τής της ΔΕΗ) ότι το διοξείδιο του άνθρακα είναι περίπου σαν το ανθρακικό των αναψυκτικών
Ε, τι να πω;
Είναι σαν έλεγε ο δ/τής της Τράπεζας της Ελλάδας ότι ...η κερδοφορία των τραπεζών είναι μύθος!!
Χμ. Και όμως … το είπε!!
Και μάλιστα στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής!!


Πηγή:
«Το Χρήμα», Καθημερινή εφημερίδα της Καβάλας (Αρ. Φύλλου 2.015/17-4-2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: