bring them Back

bring them Back
T-btBack

Κυριακή 18 Μαρτίου 2007

Μα καλά, εγώ φταίω;

Σήμερα ήταν μια υπέροχη ηλιόλουστη χειμωνιάτικη μέρα.
Οξύμωρο; Βεβαίως. Διότι ηλιόλουστη και χειμωνιάτικη δεν κολλάει. Κολλάει;
Και δεν είναι ότι μέχρι τώρα έβρεχε και ξαφνικά βγήκε ο ήλιος για λίγο. Αυτό δεν θα ‘ταν παράδοξο. Αλλά έχει καταντήσει οι Αλκυονίδες να ‘ναι κανόνας και όχι εξαίρεση!! Σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. έτσι θα ‘ναι ο καιρός και αύριο όπως ήταν άλλωστε εδώ και τόσες μέρες. Από την Τρίτη λέει, θα «χαλάσει». Δηλαδή θα έχουμε (επιτέλους) βροχές. Βροχές!! Γιατί για χιόνια ούτε λόγος. Χιόνια τώρα έχουν στην Ιορδανία, στο Ισραήλ, στην Κύπρο. Κι εμείς περνάμε τον μόνο (ή να πω τον πρώτο) Χειμώνα χωρίς χιόνια και χωρίς πολλές – πολλές βροχές. Ανησυχητικό; Όχι πια. Εφιαλτικό θα έλεγα. Γιατί είναι κάτι που κράτησε πολύ, δεν φαίνεται να είναι προσωρινό και δεν είναι και μεμονωμένο περιστατικό, κάτι σαν …ιδιοτροπία της φύσης.
Απ’ ό,τι φαίνεται τα καταφέραμε. Κάναμε και τον καιρό (και το περιβάλλον και τη Γη ολάκερη) σαν τα μούτρα μας. Μήπως θα ‘πρεπε ν’ αρχίσουμε να πανικοβαλλόμαστε;
Κάποιος είπε πως εμείς οι άνθρωποι είμαστε σαν ασθένεια απλωμένη πάνω στον πλανήτη. Νομίζω πως η Γη η ίδια προσπαθεί να μας αποτινάξει. Και που να πάμε; Δεν έχουμε βρει εναλλακτική λύση. Ευτυχώς δεν υπάρχει εδώ κοντά κανένα άλλο κατοικήσιμο ουράνιο σώμα. Θα υπέφερε κι αυτό. Τώρα μάλιστα που έχουμε και πείρα στην Καταστροφή, ποιος μας πιάνει!! Γιατί μπορεί να αργήσαμε κάπως με τη Γη (κάναμε μερικές χιλιάδες χρόνια), αλλά ήμασταν λίγοι και ανίδεοι. Τώρα; Μόνο τα σκουπίδια μας, πυρηνικά και μη, να στέλναμε εκεί θα αλλοιώναμε οτιδήποτε υπήρχε. Θα ‘ταν χειρότερο το χτύπημα που θα επιφέραμε, απ’ αυτό του αστεροειδή που λέγεται ότι έπεσε στη Γη και του χρεώνουμε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων.
Και μήπως κάνουμε τίποτα για να διορθώσουμε την κατάσταση; Κάτι ουσιαστικό δηλαδή.

http://www.greenpeace.org/international/campaigns/climate-change



Όταν αυτός ο πλανήτης αρχίσει να καταστρέφεται και οι άνθρωποι να πεθαίνουν, τότε θα εμφανιστούν ...
οι μαχητές του Ουράνιου Τόξου [:Rainbow Warriors]
___________________________________(αρχαία Αμερικάνικη προφητεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: