bring them Back

bring them Back
T-btBack

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2007

Windows Media Player 11

Σήμερα παιδεύτηκα με το WMP.
Χτες, πριν κλείσω το PC, οι Αυτόματες Ενημερώσεις ειδοποιούσαν ότι είχαν βρει ένα αρχείο για κατέβασμα. Μια αναβάθμιση για το Windows Media Player. Να εγκατασταθεί;
Πάτησα ναι. Έκλεισα.
Σήμερα το ίδιο. Γιατί; Δεν είχε γίνει η εγκατάσταση χτες; Πάτησα ναι, έκανα επανεκκίνηση και ασχολήθηκα με άλλα θέματα. Όπως η αλληλογραφία μου. Όταν αργότερα πήγα ν’ ανοίξω ένα συνημμένο βιντεάκι μου εμφανίζεται το μήνυμα: «Για να λάβετε το Windows Media Player 11, πρέπει να επαληθευθεί η αυθεντικότητα των Windows που έχετε».
Απ’ ό,τι ξέρω, μετά τα τόσα Φορμάτ, κολλήματα, επισκευές, αλλαγές δίσκων, δισκόφρενων και φερμουί, είχα χάσει την εγγύηση και η αυθεντικότητα δεν μπορούσε πλέον να επαληθευθεί.
(Κι έπειτα τι θα πει «για να λάβετε»; Δεν είχε γίνει η εγκατάσταση; Δεν το είχα ήδη λάβει;)
Θα γυρίσω είπα στη παλαιότερη έκδοση.
Και τότε ...αρχίζουν τα δύσκολα. Είμαι που είμαι ψιλοάσχετος και αγχώδης, μαρτύρησα.
Με την Επαναφορά Συστήματος, προσπαθώ να επαναφέρω τον υπολογιστή μου σε προηγούμενο χρονικό σημείο. Διαλέγω. Πατάω ok. Επανεκκίνηση. Δοκιμάζω να ανοίξω το WMP: «Λείπει» κάτι που λέγεται 10.0.0.3646. Θα θέλατε να το εγκαταστήσετε από το web, απ’ το Κέντρο Λήψης της Microsoft, ρωτάει το παραθυράκι που αναδύεται; Ε, θα επαναφέρω λέω το σύστημα σε ακόμα προγενέστερο χρονικό σημείο.
Επαναλαμβάνω λοιπόν όλη την διαδικασία. Και ξανά (3 φορές). Τα ίδια! Δεν υπάρχει το 10.0.0.3646. «Θα θέλατε να το εγκαταστήσετε από το web, απ’ το Κέντρο Λήψης της Microsoft ;» Να το εγκαταστήσω λοιπόν. Πάω στο «Κέντρο Λήψης της Microsoft». Τι έκπληξη; Κάθε έκδοση ζητάει αυθεντικότητα.
Τελικά βλέπω κάτι που είναι για όλες τις εκδόσεις και με γυρνάει στις 10/2/2004. Είναι η «Ενημερωμένη έκδοση για το Windows Media Player για Windows 2000, Windows XP και Windows Server 2003» και συνοδεύεται με το σχόλιο: Η Microsoft έχει δημοσιεύσει μια ενημερωμένη έκδοση για το Windows Media Player ώστε να μπορείτε να διαχειρίζεστε εύκολα τη συμπεριφορά των εντολών δέσμης ενεργειών URL.
Το κατεβάζω. Επανεκκίνηση.
Δοκιμή.
Όλα καλά!! (;)

Update:
Όχι. Δεν είναι όλα καλά. Πήγα να ανοίξω ένα συνημμένο vide-άκι και το Windows Media Player μου έβγαλε ένα μήνυμα που έλεγε ότι:
"Για την αναπαραγωγή αυτού του αρχείου απαιτείται ένας κωδικοποιητής. Για να προσδιορίσετε εάν αυτός ο κωδικοποιητής είναι διαθέσιμος για λήψη από το Web, κάντε κλικ στη Βοήθεια στο Web". Κατέβασα τον κωδικοποιητή, αλλά το πρόβλημα παραμένει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: